Interview — Fugleflugten
Hermed det sidste interview i rækken i anledning af Musik Mig Blidt præsenterer vol. 5 der løber af stablen i aften, fredag d.4/11. Vi glæder os! Denne gang fortæller Fugleflugten om deres sangskrivningsproces, inspirationskilder og om hvad vi kan forvente at høre fra dem til aftenens koncert.
Hvornår og hvordan startede Fugleflugten som musikalsk projekt?
Det startede som et væddemål på en våd aften mellem forsanger Rasmus og trommeslager Laurits, samt guitarist Mathias. Det voksede sig til en seriøs udfordring om at skabe et stilsikkert band i sommeren 2015 og hvor også den nuværende konstellation kom på plads.
Hvilke musikalske inspirationskilder trækker i på? Nævn gerne både danske og udenlandske.
Vi har alle været inspireret af den britiske scene med navne The Cure, Cocteau Twins, Slowdive, Boards of Canada og The Clash fra slut 70’erne, hvor genrene blødte op og 70’er-rockgrupperne gik i forskellige retninger. Musikken fra UK rammer i højere grad den nerve og musikalske stemning, vi selv stræber efter og har bare noget over sig, som den amerikanske pendant ikke rigtig har haft.
Hvem i bandet skriver og producerer jeres musik?
Formand Yde aka. Rasmus (forsanger og guitarist) er den kreative kraft i bandet, der frembringer grundideerne, som resten af bandet er med til at forme og bygge videre på. Rasmus står også for selv at mixe numrene, når de er klar til det.
Hvilke følelser får jer til at skabe musik? Kærlighed, vrede, hjertesorg?
Det kan være mange følelser og stemninger, der udgør en sang og mange stemninger og følelser bliver repræsenteres i hvert enkel nummer. Et tæppe af følelser, om man vil. Ofte kredser vi om en længsel efter forskellige følelser eller stemninger. Ofte frembringer følelser en bestemt længsel efter fx barndommen, at blive elsket etc. Vi bruger også sangene til at bearbejde og udforske følelser og de bliver måder at frigøre os fra det, der trænger sig på.
Jeres nyeste musikvideo til sangen “Det er på tide” er utroligt gennemført, og skabt omkring et (for mig at se) unikt animeret univers. Forklar lidt om hvordan i har opbygget jeres univers — også gerne om andre elementer end det visuelle?
Det går tilbage til sange skrevet i vinters. Ideen om at trække barndommens fantasi og umiddelbarhed i forhold til tilværelsen ind i skaberprocessen. Det handler om at holde en dør åben for barndommens fantasi. Der er blevet skrevet ud fra denne åbning, som har resulteret i brug af antropomorfe væsner til at udtrykke følelser og tanker.
Det handler om at være i kontakt med sin barndom, og alt det, som barndommen repræsenterer og kan repræsentere i forhold til fantasi. Nysgerrighed og åbenheden over for verdenen er overvældende og ekstrem i barndommen, hvilket kommer til udtryk i både det visuelle – de antropomorfe væsner – og musikken repræsenteret ved de drømmende guitarmelodier. Det er også hentet inspiration fa børnelitteratur og film. Starevitch’ Le Roman de Renard er en stor inspirationskilde. Disney’s Robin Hood også.
I udgav Aftenpragtstjerne for et par måneder siden. Forklar lidt om indspilningsproces og skriveproces i forhold til det album.
Vores første EP bar præg af, at vi gerne ville en lyd der var mere støjet og ud af landevejen, hvilket betød at der var flere numre af anden karakter, som blev sorteret fra, for at opnå en mere sammenstøbt lyd. Vi indspillede alle numrene på tre dage, hvor trommer som det eneste er studieindspillet, og det resterende er indspillet på et værelse og i øvelokalet.
Er der nyt materiale på vej? Fortæl gerne om kommende udgivelser.
Lige nu har vi en ny EP i postproduktion. Vi glæder os til at udgive det materiale vi allerede har spillet live en masse. Der bliver en masse videomateriale omkring udgivelsen også.
Vi har meget mere på hjerte, som vi stadig gerne vil ud med. Og så er der jo også lagt op til en fantastisk forårssæson med koncerter!
Hvad kan publikum forvente sig af koncerten til Musik Mig Blidt præsenterer?
En bombe af energi!
Follow Me!