Musik Mig Blidt præsenterer (Vol.5): Yune, Fugleflugten & Goodbye Lisichka
“Musik Mig Blidt præsenterer” er et samarbejde mellem musikbloggen Musik Mig Blidt og Kulturstationen Vanløse, hvor Musik Mig Blidt kuraterer en magisk showcase-aften med artister fra det danske vækstlag, håndplukket til lejligheden!
Dette er femte showcase i rækken, og den finder sted fredag d. 4/11 på Kulturstationen Vanløse kl. 20.30.
Billetter kan købes her (70 kr. inkl. gebyr)
Facebookevent: https://www.facebook.com/events/652690051563483/
Tidligere udvalgte artister tæller Tusindfald, Jens-Ulrik, Kleemeyer, Milford, Palace Winter, Sweet Tepest, Late Bloomers, Flod, Feivel, PFAU, Rasmus Brix, Diet og Hey Way.
Denne gang har vi fornøjelsen af at kunne præsentere Yune, Fugleflugten og Goodbye Lisichka. Disse tre upcoming artister synes vi har et stort talent og potentiale, som fortjener en mulighed for at udvikle sig på den danske musikscene. Alle tre artister er tidligere omtalt på Musik Mig Blidt. Lad os nærmere på de tre bands:
Yune er et særdeles lovende Aarhusbaseret band, vi tidligere har anbefalet at tjekke ud til bl.a. SPOT festival. At dømme efter debutsinglen Paranomia, formår Yune at skabe et interessant bud på skæv, charmerende pop, leveret med tilbagelænet overskud og en god portion groove. Med afsæt i forskellige bands på den danske musikscene (Navneløs, Astronaut, The April Rainers mf.), er de fem medlemmer fundet sammen for at udforske rammerne for den moderne, alternative popmusik. Resultatet er et eftertænksomt udtryk, hvor balancen mellem det detaljerige og simple indfanges i et nuanceret popunivers. Lyt til debutsinglen Paranomia!
Vi er ikke de eneste som er begejstrede for Fugleflugten. Karrierekanonen har haft dem som Ugens Kanon, ligsom de har hittet på Barometret, og andensinglen Det Er på Tide er det mest spillede nummer for tiden på Uniradioen. Fugleflugten spiller alternativ rock med rødder i subgenrer som shoegaze, dream pop og post-punk. Der er både rum til inderlige popmelodier og mere kraftfulde og støjede rocksange, som giver genklang i den tidlige post-punk og shoegaze-scene. Støjende og til tider længselsfulde guitarmelodier, insisterende beats og bevægelige basgange akompagnierer Rasmus Yde danske tekster, der trækker på naturens metaforik i sin kredsen om kærlighedens væsen og det levede liv. Tekstuniverset udtrykkes på dramatisk og dragende vis gennem Rasmus Ydes dybe og visse steder halvdesperate vokal.
Fugleflugtens debut EP Aftenpragtstjerne udkom den 16/6–2016 og vidner om et band, som virker sammenspillet og meget bevidst om deres eget lydunivers, hvilket måske skyldes at bandets medlemmer er tætter venner gennem mange år. Albummet, som vi her på MMB mener er en stærk kandidat til den bedste danske debut-ep i 2016 byder efter Fugleflugtens eget udsagn på en kollektiv drøm om at bryde hverdagens taktfaste rytme og svæve gennem underskovens mørke, over byens tage og videre gennem stratosfæren til det yderste af universets sfæriske tomrum. Den beskrivelse kan vi godt skrive under på!
Lyt til debut-ep’en Aftenpragtstjerne:
Fugleflugtens har også på den visuelle front et betydeligt talent. Frontmand Rasmus Yde instruerer og redigerer selv bandets musikvideoer, og resultatet er ligesom musikken dragende og drømmende.
Musikvideoen til førstesinglen Ensom Galakse:
Den flot animerede musikvideo til andensinglen Det er på Tide er forståeligt nok valgt til at blive vist på CPH PIX:
Goodbye Lisichkas musik er spækket med finter, løjerligheder, variationer i intensitet og tempo samt mangfoldighed i instrumenteringen. Du bliver taget med på en rejse gennem både medrivende, episke, livsbekræftende, melodisk drømmende og melankolske stemninger. Genremæssigt er vi ovre i en udgave af alternativ folk og indiepop, hvor bandet inkorporerer alt fra tunge synthesizer-riffs, flotte vokalharmonier og legesyge elektroniske dippedup-lyde til håndklap, klokkespil og blæseinstrumenter. Der anes inspiration fra bl.a. franske M83 og Of Monsters and Men, der begge, ligesom Goodbye Lisichka, mestrer en udpræget orkestral, højstemt og filmisk tilgang til henholdsvis electropop og alternativ folkpop.
Debut-ep’en Shadow Rabbits fra 2015 var i vores optik en af årets stærkeste danske ep’er. Yndlingenumrene herfra er From Our Window We Can Hear the Humming Trees og Tomorrow Was Just a Flock of Sequels. Begge numre bygger sublimt en spænding op, som til sidst bliver forløst i en eksplosion af farver og larger than life-stemning.
Debutalbummet UNIVERSAL GHETTO LIFE er på trapperne og går i en mere elektronisk retning. På Karriekanonens hjemmeside har bandet lagt tre smagsprøver op, som lover særdeles godt!:
Konkurrence
Musik Mig Blidt udlodder hele 5x2 billetter til arrangementet! For at deltage i konkurrencen skal du blot finde konkurrenceopslaget i arrangementets Facebook-begivenhed For at deltage i lodtrækningen skal du blot tagge eller skrive navnet den person, du vil tage med til koncerten, hvis du vinder. Vi trækker en vinder onsdag d. 2/11 kl. 20! Alternativt kan du også sende en mail mail@musikmigblidt.dk med dit fulde navn og “Musik Mig Blidt præsenterer (Vol.5)” i overskriften.
Tags: Diet, Feivel, Flod, Fugleflugten, Fugleflugten & Goodbye Lisichka, Goodbye Lisichka, HEY WAY, Jens-Ulrik, Kleemeyer, Late Bloomers, Mílford, Musik Mig Blidt præsenterer, Musik Mig Blidt præsenterer (Vol.5): Yune, Palace Winter, PFAU, Rasmus Brix, Sweet Tepest, Tusindfald, Yune
Follow Me!