Pinkunoizu — The Drop
Danske Pinkunoizu (japansk for “lyserød støj”) består af musikerne Jaleh Negari (trimmer/vokal), Jeppe Brix (guitar) Andreas Pallisgaard (guitar, vokal) and Jakob Falgren (guitar, keys). Bandet består af garvede musikere, der har været involveret i væld af andre gode bands som Selvhenter, Savage Rose, Trentemøller, 4 Guys From The Future, Le Fiasko, Chimes & Bells og Howl Baby Howl.
Bandets lyd spænder vidt mellem bl.a. eksotisk lo-fi, 60’er musik i ny indpakning, asiatisk pop og postapokalyptisk rock, og man aner også elementer af afrikansk musik i Pinkunoizus musik.
I 2011 udkom Pinkunoizus debut-LP Free Time!, en kompleks plade, med inspiration fra mange genrer. Særligt nummeeret Time Is Like A Melody gik rent ind hos mig med dets cirkulære struktur og let psykedeliske, varme signatur.
Pinkunoizu — Time Is Like A Melody
Også det legesyge og charmerende nummer Parabolic Delusions er værd at fremhæve fra denne plade.
Pinkunoizu — Parabolic Delusions
Nu er deres nye album imidlertid klar via det engelske pladeselskab “Fulltime Hobby”. Pinkunoizu havde ikke et overordnet koncept, da de gik i gang med albummet. “Vores udgangspunkt er i det ubevidste og i intuitionen”, fortæller Andreas. Titlen The Drop er ikke tilfældig, men faktisk et decideret tema som går igen på flere planer albummet igennem. Albummet slås f.eks. an af en tonegenerator, der gradvist falder i frekvensområde.
Andreas Pallisgaard fortæller:
“Både tekstuelt og sonisk har vi været draget mod forskellige former for fald og forskydninger. I kraft af disse forskydninger og fald optræder der huller og afgrunde i musikken, hvori fundamentet så at sige forsvinder under een og skrider ned i dybet. På den måde fremstår albummet nok mørkere end vores tidligere materiale. Musikken er elastisk og spændt ud imellem en cirkulær repetition på den ene side og en lineær og fremadrettet bevægelse på den anden. Den her dynamik har været spændende for os at arbejde med.”
Netop spændingsfeltet mellem de cirkulært repetetive og lineære fremadrettet er meget præcist i forhold til albummets struktur, der momentvis er både søgende og målrettet. Det går igen både indenfor de enkelte sange samt i albummets overordnede struktur. The Drop er et relativt eksperimenterende album, som ikke umiddelbart er det letteste at lytte til. Det kræver tid og fordybelse, at forstå og nyde Pinkunoizus musik, for de har ikke travlt med at nå frem til et musikalsk klimaks, som er tilfældet med meget populær musik. Men giver man The Drop den fornødne og tid og dedikation, gror albummet på én, og man bliver vævet ind i et psykedelisk univers som i en dejlig trance.
Alt i alt gemmer The Drop på en vidunderlig rejse fuld af energiske, abstrakte støjperler. På sidste halvdels to numre I Said Hell You Said No og Drown In THe Liverpool Stream bliver tempoet skruet helt ned og man lander som lytter særdeles blødt og rart efter en interessant og medrivende rutchetur med masser af uventede kurver og sving.
Pinkunoizu har optaget The Drop sammen med lydtekniker Mads Brinch i Sauna-studiet i København.
Stream The Drop her:
Eller her:
Tjek også den syrede og underholdende video til Moped ud:
Samt åbningsnummeret The Great Pacific Garbage Patch i en live session-udgave:
Pinkunoizu er på vej på landevejen bl.a. med pladeselskabsvennerne i Tunng og verdensnavnet Deerhunter. Den d. 27. september spiller bandet på Loppen i København.
Pinkunoizu | Facebook
Pinkunoizu | Homepage
Pinkunoizu | Soundcloud
Pinkunoizu | Spotify
Pinkunoizu | Wimp
Tags: eksperimenterende rock, experimental, lo-fi, Pinkunoizu, Pinkunoizu - The Drop, psych-rock, psychedelic pop, psychelic, psykedelisk rock
Follow Me!