Pumpehusets Byhave genlyder atter af musik
Hvad der efterhånden er ved at blive en fast tradition, når de lyse sommeraftener endeligt gør sit indtog i København, så byder byens hyggeligste gårdhave atter engang indenfor til lyden af nye toner. Det sker fra d. 21. maj, når Pumpehusets Byhave for fjerde år i træk fylder de københavnske sommeraftener med lyden af musik fra det danske vækstlag.
Her på bloggen er vi ret begejstrede for Pumpehusets Byhave, og vi har også tidligere anbefalet den, og det der bliver ved med at gøre Byhaven interessant er, at det er lykkedes Pumpehuset at omdanne en ellers kedelig grå gård midt i indre bys tætte bebyggelser til en kulørt og hyggelig venue, der indbyder til eftermiddagsøl og opdagelse af ny og spændende musik. I Byhaven er det tilladt at medbringe egen picnickurv, der er gratis wifi, og en velassorteret bar, hvor du kan slukke tørsten i alt fra øko-øl til rosé og hjemmelavet chili-vodka. Og med gratis adgang, så der er ingen undskyldning for ikke at tage et smut forbi i løbet af sommeren.
Første del af musikprogrammet er lige blevet offentliggjort, og her er er nogle af de spændende nye kunstnere, som Musik Mig Blidt glæder sig til at høre i de lyse sommeraftener midt i København.
ML Buch
ML Buch eller Marie Louise Buch, som hun rigtigt hedder, er én af de nye spændende elektroniske pop-komponister, der er værd at lægge mærke til lige nu, og hun har da også lige været på Musik Mig Blidts Guldkorn-liste for marts måned og var blandt vores anbefalinger til til den nyligt overståede SPOT festival. Da jeg hørte debutsinglen Teen med sine bølgende toner og knitrende Vespertine-lignende lyd — Björks smukke skumrings-album fra 2001, var jeg hooked med det samme.
Det fine lydunivers kombineret med ML Buchs nærmest flydende vokal, der melankolsk fortæller, at tiden som barn og teenager er forbi, og den tikkende ur-lignende lyd, der går igennem hele sangen, skaber en sørgmodig følelse af, at tiden går alt for hurtigt, og alt det, der engang var, er slut. Det er smukt, eftertænksomt og uimodståeligt.
Andensinglen Flow’s skønhed skal findes i dens repetitive strukturer, ML Buchs rumklangsforlængede, messende vokal og smukke støjflader bestående af bla. finerlige samples fra en tur til det fjerne østen.
Shy Shy Shy
Shy Shy Shy laver popmusik af den mest catchy slags. Når man hører deres førstesingle Do not ask, kan man ikke andet end at fløjte med på den smittende melodi. De stærke nynneværdige melodier går igen på resten af EP’en Love Songs fra 2015, som er fuld af analog varme og sprødhed på produktionssiden. Noget mange popartister i dag kunne lære noget af! Hør den, hvis du ikke har gjort det! Bandet består af keyboardspiller Astrid Cordes og guitarist Simon Kjeldgaard, som ofte synger sammen på de glade popnumre. Lyden er 80’er inspireret synthpop, når det er bedst, og Do not ask har da også været i heavy rotation på P6 Beat, og så var duoen også at finde på Musik Mig Blidts anbefalinger til årets Spot Festival.
Udover at kunne opleve bandet i Pumpehusets Byhave, så skal duoen også spille på Roskilde Festivals Rising scene til sommer, og de skal nok få sat gang i en fest. Koncerten på SPOT var i hvert fald en fest, selvom bandet kun havde en halv times tid til at fyre op under publikum.
IRAH
Næste musikalske anbefaling IRAH var også at finde på vores Spot Festival 2016 liste, og det var der god grund til, når man lytter til gruppens debutsingle. Med lyden af hvislende trommer a la Björks Hyperballad, smyger IRAHs førstesingle Mirroring sig afsted, og sangen demonstrerer IRAHs sans for sfærisk og organisk popmusik, der starter stille, og derefter åbner sig op som solen, der bryder igennem de mørke skyer og bringer lyset tilbage.
Denne nærmest spirituelt forløsende lyd går igen på trions nyeste singleudspil, hvor bandet bestående af Stine Grøn på vokal, Adi Zukanovi på synth og Oliver Laumann på trommer igen formår at bevæge sig fra det dystre til det lyse i musikken.
Coco Moon
Coco Moon er én af de mere veletablerede bands på plakaten hos Pumpehusets Byhave. Bandet har to udgivelser bag sig, det selvbetitlede debutalbum fra 2010, og Marble Mouth som er nyeste udspil fra 2015. Album nummer to behandler eftervirkningerne af et psykisk sammenbrud og er derfor en noget mere dyster og mørkt album end debutten, og musikken er mere eksperimentel.
Lyden er dog stadig umiskendelig Coco Moonsk, hvor de skarpe guitarer møder Nana Odderskærs fine lyse vokal, og sansen for de gode melodier er stadig intakt.
Aksglæde
Bandet med det smukke danske navn Aksglæde har netop udsendt deres debut-ep, der med singleforløberen fra sidste år Lille Taarbæktøs, som også var at finde på vores Guldkorn-liste for februar 2015, demonstrerer bandets fine fornemmelse for dansk musiks kulturarv. Her er lyden gamle kendinge som C.V. Jørgensen og Nikolaj Nørlund og nyere arvtagere som Ulige Numre.
Udover at vedkende sig den danske sangskrivertradition, så tilsætter Aksglæde jazzede elementer til deres lydunivers, og det gør musikken ekstra lækker at lytte til. Teksterne har en ungdommelig kækhed over sig, og man kan kun glæde sig til at nyde en kold fadøl i Byhaven i selskab med Aksglæde.
Rest in beats
Rest in Beats er uptempo hip hop, downtempo trip hop og lidt acid jazz tilsat Rezwan Farmis skønne danske tekster. Tænk Urban Species og inner city sound fra 1990’ernes England tilsat et skud Nørrebro anno 2016. Jeg elsker denne lyd, og derfor er Rest in Beats også én af de kunstnere, jeg glæder mig allermest til at høre i Pumpehusets Byhave.
Lyden er sprød, lækker og fuld af tekstur og det er lykkedes kæresteparret Rezwan Farmi og Sebastian Rønde Thielke at skabe en organisk balance mellem kantede beats og Rezwans bløde vokal.
Young Tiger
Synthpop-duoen Young Tiger bestående af Emma Grankvist og Rasmus Søegren har med sine to første singler Build up og Use Your Hands begået to solide popsange med hitpotentiale.
Indtil videre er det kun blevet til de to singleudgivelser, men til efteråret skulle der lande en debut-ep, og den kan man kun glæde sig til. Young Tigers lyd er lækker elektronisk popmusik med lidt soulet inspiration fra britiske Banks og svenske Little Dragon. Emmas fløjsbløde vokal kombineres på fin vis med mekaniske trommer og synthflader og skaber tilsammen en elektronisk soullyd, der forkæler lytterens øregange.
Soho Rezanejad
Soho Rezanejad har tidligere været en del af projektet Gold Lip, men er nu gået solo. Hun deler lydsignatur med et par andre nye danske kunstnere med hang til mørk 90’er inspireret electro, jeg kan komme i tanke om — First Hate og Lust For Youth. Debutalbummet Idolatry fra efteråret 2015 bobler og syder i et svedigt, clubbet spændingsfelt mellem acid, trancefremkaldende synthflader samt punket dommedagsattitude på Sohos vokallevering.
Pumpehusets Byhave er næsten for hyggelig til Soho Rezanejad. Jeg håber, at hendes koncert på dette års Roskilde Festival bliver efter mørkets frembrud og med masser af stroboskoplys!
Mine favoritter fra EP’en er Closing Title (fra januar-februarudgaven af guldkornslisten), Terms og Everyday’s Another Holiday
Vampire Blow
Vampire Blow varsler måske en ny retning i deres lyd med det ufatteligt lækre, drømmende nummer Real To Me, som meget fortjent var på Musik Mig Blidst guldkornsliste for marts.
Jeg håber meget på fremtidige toner i denne retning fra Vampire Blow, der ellers mest er kendt for deres energiske, nærmest rock & roll-prægede rock fra bl.a. p6-hittet Gimme Some. Her er tempoet sat ned og vildskaben er vekslet til nostalgisk toner, der i harmonierne får mig til at tænke på ikke mindre end The Beach Boys!
Det bygger dog meget mere op end The Beach Boys’ hurtigere “ind til benet” pop-perler og udvikler sig til et nærmest psykedelisk hippie-åndeligheds trip, som også illustreres fornemt på musikvideoens billedside. Korstemmerne bliver stadigt mere intense og fællessangslokkende, og der er dømt befriende gospel i den himmelske og stærkt berusende finale, hvor bandet bl.a. har fået hjælp fra musikalske venner i to andre Musik Mig Blidt-favoritbands — Palace Winter og Lowly.
Når jeg lytter til Real to Me og nummeret får jeg en fornemmelse af, at det hele nok skal gå. Jeg bliver gennemstrømmet af en brusende varme og kærlighed! Prøv lige at lytte her uden at blive bare lidt høj af det!
Videoen, som er skudt på et gammelt 8mm kamera i forbindelse med en promo
tour i Colombia for nyligt, er optaget og produceret af bandet selv. Udover en
række koncerter, bla. på festivalen “La Coneja Ciega”, bød turen på et meget
interessant møde med den 10 år gamle shaman “Ekoman”.
Mere end “bare” musik
Udover en masse spændende musik byder Pumpehusets Byhave også på bingo, digtoplæsning og loppemarkeder henover sommeren. Det hele starter med åbningsfest d. 21. maj, hvor Noréll, Malte og DJ Phase5 skyder sæsonen i Byhaven i gang, og aktiviteterne fortsætter sommeren ud.
Her er de navne, der indtil videre er på plakaten i Pumpehusets Byhave:
Maj
21/05: Byhavens Åbningsfest: Noréll + Malte
25/05: IRAH + ML Buch
26/05: Klub 27 + Slowolf
27/05: Franske Piger + Just Some Joy
28/05: Kejthåndet + Shy Shy Shy
Juni
05/06: Byhavens Loppemarked
08/06: Skalkeskjul + Dør Nr. 13
09/06: Bands of Tomorrow — Uimodståelige: Solhverv + Blå Nætter
10/06: Lil Club presented by Musicall: Jaqe (SE) + Jireel & Denz (SE)
11/06: Lasse Krog + Marc Facchini + Kom og hør stemmer — MASHup Litt: Morten Pape & Zaki Youssef
15/06: ODD.COLLECTIONS #1: Pitch Black Spinney Machine + Blue Demon + Mutt’s Company
16/06: Coco Moon + Select Captain
17/06: Aksglæde + Rest In Beats
18/06: Silhouette + The Love Coffin
23/06: Soho Rezanejad + Grand Prix
24/06: Vampire Blow + Disarray Son25/06: Vida Sophia + Young Tiger
Tags: acid jazz, Aksglæde, coco moon, dj phase5, eksperimenterende, electro-pop, elektronisk pop, hip hop, indie, IRAH, lo-fi, malte, ML BUCH, Norell, Pumpehusets Byhave, rest in beats, Shy Shy Shy, Soho Rezanejad, synth pop, synth wave, trip hop, Vampire blow., young tiger
Follow Me!