Rainbrother: Lækker folk-rock i et skiftevis tilbagelænet og opløftende univers
Rainbrother har før optrådt på Musikmigblidts guldkornsliste fra april, og blev også nævnt i forbindelse med SPOT-Festival. Men drengene i Rainbrother kan noget særligt, og fortjener deres eget indlæg.
Rainbrother er et dansk band, der er formet af frontmanden Bjarke Bendtsen fra det psykedeliske folkband The Migrant, der nu bevæger sig over i det mere elektronisk folk-rockede med gruppen Rainbrother. Rainbrother består af Bjarke på vokal, Aske og Bjarke på guitar, Lars på trommer, Simon på bas og Kristian på keys og shakes.
Bandet har allerede opvarmet for bands som Palace Winter, og finder deres inspiration hos kunstnere som Neil Young, The Doors og Devendra Banhart.
Tales From The Drought
Rainbrothers debuatalbum Tales From The Drought udkom 3. februar 2017, og er produceret af Noah Georgeson, der bl.a. også har produceret for The Strokes og Devendra Banhart.
Albummet omhandler, ifølge bandet selv, tiden på vejen mellem de forskellige koncerter, og de refleksioner man gør sig på touren. Det er disse tider, hvor man mindes både det smukke og det bekymrende, og forsøger at acceptere de beslutninger, der er taget og tingenes nuværende tilstand.
Åbningsnummeret Riverside er, ligesom afslutningsnummeret The Sun, over 7 min. langt, hvilket indikerer at albummet skal høres i sin helhed i stedet for i små dele.
Riverside inviterer lytteren med ind i et opløftende univers med en lækker akustisk lyd. Nummeret er skiftende i tempo, hvilket giver lytteren en følelse af at blive båret af en blæst, eller at flyde afsted på en flod og bare nyde udsigten og det man møder på vejen. Denne følelse skabes ved et lækkert rullende jungleagtige beats, drømmende westernguitar, rytmisk finurlige kor-elementer samt repetitive melodiske mønstre. På den måde er åbningsnummeret en god indikator for, hvad resten af albummet har at byde på.
Korarrangementerne, som findes på tværs af albummet, kører ligesom i melodisk ring og medvirker generelt til at skabe tranceagtige tilstande hos lytteren. Det smukke, psykedeliske nummer East African Dream er måske det tydeligste eksempel herpå.
Generelt er Tales From The Drought et album, hvor man opsluges af det musikalske nu fremfor at se frem mod det forløsende omkvæd eller klimaks, vi kender fra populærmusikken. Dejligt befriende!
Der er dog også numre på albummet, der har en mere tæt og rocket lyd og er mere målbevidste i sine strukturer, såsom nummeret Break Out, der udkom tilbage i 2016 som gruppens førstesingle. Break Out er mere uptempo og lettere psyched, og det lidt mere hastige nummer giver et godt afbræk i albummets ellers meget tilbagelænede stil.
Jeg vil også nævne nummeret Blue, der blev albummets andensingle, og udkom i januar dette år, som brillerer med sprød folk-rocket lyd og sommerlig stemning. Både sang og video er ifølge bandet inspireret af “kærlighed, ønskedrømme og stalking”, og det er også derhen at tankerne føres af den lidt mumlende vokal og de tilbagelænede trommer. Blue er efter min mening helt klart et af albummets højdepunkter.
Bandet er heller ikke bange for at skrue helt ned for tempoet og op for ømheden og inderligheden som på Hanging og The Sun.
Rainbrother har altså skabt et helstøbt og alsidigt album, som fortjener et stort publikum. Vi her på Musik Mig Blidt glæder os til at følge deres næste træk.
Hør Tales From The Drought i sin helhed her:
Koncert
Rainbrother kan opleves i Pumpehusets Byhave den 8. juni sammen med KVADRAT som en del af Bands Of Tomorrows Uimodståelige. Tjek det ud!
Facebook-event her: https://www.facebook.com/events/1927236477490572/?fref=ts
Tags: Byhaven, danish, Danmark, dansk, denmark, Devendra Barnhart, folk, folk rock, Maybeats, Neil Young, Noah Georgeson, Palace Winter, Pumpehuset, Rainbrother, rock, SPOT Festival, The Doors, The Migrant, The Strokes
Follow Me!